Zoals je waarschijnlijk wel bekend is, heb ik naast deze sieradenshop ook een webshop om zelf sieraden te maken. En het is al vaak voorgekomen dat klanten die eerst kant-en-klare sieraden van me kochten, zijn overgestapt op het zelf sieraden maken. Dan is de stap naar Kralenkwarts natuurlijk voor de hand liggend.

zuchtperlen

 De materialen die ik bij Kralenkwarts verkoop, gebruik ik natuurlijk zelf ook. Dus ik kan met een gerust hart deze kralen en sieraden onderdelen aanbevelen aan klanten die ook sieraden maken. Ik vind degelijkheid heel belangrijk, bij fournituren zoals draad, knijpkralen, kalotjes en slotjes moet je er zeker van zijn dat het lang mee gaat. En dan ook nog even mooi blijft natuurlijk. Dat kan ik niet 100% garanderen want door de zuurgraad van de huid kunnen metalen soms verkleuren. De één heeft daar meer last van de ander, dat verschilt per persoon.

Als je sterling zilveren of gouden sieraden maakt, dan is dat probleem natuurlijk verholpen. Sterling zilver kan evengoed nog wel zwart worden natuurlijk, door oxidatie, maar dat gaat meestal niet heel snel. Bovendien kun je dat ook weer schoon poetsen. Een zilverpoetsdoekje (Blokker heeft dat bijvoorbeeld) doet wonderen in dat geval. Je kunt overal beter bij, eventueel met een tandenstokertje onder de doek. Het werkt ook schoner dan vloeibare zilverpoets.

Voorbeelden sieraden om zelf te maken

Bij Kralenkwarts vind je uitleg over het maken van sieraden, met plaatjes en duidelijke beschrijving. Er zijn voorbeeld-patronen om de volgen. Of als je dat handiger vindt, dan kun je sieradenpakketje kopen. Hierin vind je alle onderdelen en kralen om het gewenste sieraad te maken, met beschrijving. Dan weet je gelijk waar je naar toe gaat werken! Ook heel leuk om samen te doen, met een vriendin of met je dochter.
Alle sieradenpakketten van Kralenkwarts (en Steinperlenwelt) zijn door mij ontworpen en zeker niet in grote hoeveelheden. Dus je maakt je eigen unieke sieraad!

zelf sieraden maken webshop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *