Jawel… er komen weer nieuwe sieraden!

Ik zou hier geen bericht meer neer zetten, maar ik kan het niet laten om Tinka’s nieuwe grote┬áhondenkar te delen. Tinka is nu bijna 12 jaar (in september) en ze loopt natuurlijk steeds moeilijker. Ze krijgt wel speciale pijnstillers hiervoor, maar lang lopen is er niet meer bij.
Dus nu heb ik de lastige situatie dat ik 2 honden heb, met elk heel verschillende wandelbehoeftes en mogelijkheden. Akkie moet echt wel een stukkie lopen. Tinka wil wel maar niet. Daarvoor hebben we een XXL hondenwagen gekocht (Doggyhut) waar ze in kan zitten. Dan ga ik met de kar op pad, leeg eerst nog. Tinka kan dan eerst lopen en haar ding doen. En zodra ik zie dat ze gaat sukkelen, gaat ze de wagen in.

hondenkar

De paden op, de lanen in!

Tinka hoefde geen moment aan deze grote hondenkar te wennen. Ze vond het gelijk dikke prima. De voorkant is open dus ze kan lekker vooruit kijken. In principe kan ze er ook in liggen, maar dat doet ze niet.
Ik moet haar wel even helpen bij het erin en eruit gaan. Erin springen redden de achterpoten niet en bij het eruit gaan, moet ik helpen omdat ze zich altijd zomaar eruit laat vallen. De hondenkar heeft helaas geen vakken ofzo, maar je kunt er wel van alles aan hangen. Dus ik drinken voor de honden bij me, de borstels, een flesje drinken voor mezelf en poepzakjes.
Akkie heeft er helemaal geen issues mee om aan de kar vast te zitten. Sterker nog, hij lijkt dat heel normaal te vinden, maar hij is dan ook deels Husky.

Met de grote hondenkar kom je overal

Ik kan nu veel grotere rondes lopen, en sneller ook. Dat is fijn voor Akkie, maar ook voor mij. Mijn dagelijkse stukje beweging is op deze manier veel meer geworden, en ik vind het nog leuk ook. Ik heb al allerlei stukken van Hassum gezien die ik nog niet kende. Een win-win-win gewoon!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *