En enkelbandjes zijn ook zo leuk om te maken. Natuurlijk is het de hele zomer al tijd voor enkelbandjes, maar door een aanvraag van een klant ben ik er weer helemaal in gedoken. Ik heb er een aparte categorie voor aangemaakt ook.
Ik heb er in het Kralenkwartsblog al eerder over geschreven.

Mijn favoriete kralen hiervoor zijn zoetwaterpareltjes en parelmoer kralen. Daarmee kun je natuurlijk niet mis gaan want die horen al bij strand en zee. De kleur aqua ook, en het voordeel daarvan is dat die kleur iedereen staat, of je nu bruin bent of niet.

aqua waves
Hele donkere kleuren als donkerbruin, grijs en zwart vind ik minder geslaagd. Zilvergrijs kan natuurlijk prima.

zoetwaterparels enkelbandje

En ik heb ook een zwak voor bont gekleurde enkelbandjes. Dat is lekker vrolijk en zomers!

kleurig enkelbandje1

De maatgeving voor een enkelbandje zijn altijd een beetje lastig inschatten, vandaar dat ik er meestal een verlengkettinkje aan doe. Ikzelf heb een enkelomvang (boven het gewricht) van zo’n 25 cm, maar ik ben dan ook een flinke meid. 😛 Ik heb wel eens enkelbandjes gemaakt van 19 cm, dat is mijn maat voor armbandjes!
Als je een enkelbandje op maat zoekt, dat is geen probleem, dat kun je altijd aanvragen als speciale opdracht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *