Ik streef er wel naar hoor, maar het lukt echt nooit! Of hooguit een half uurtje. Dan hebben de kralen de andere kralen gemist en zijn ze uit hun zakjes gekropen om te gaan thee drinken bij hun vriendjes. En hoppa, weer alles door elkaar!
Dit is de stand van vanmiddag, en dit is dus de keurige variant!

kralentafel

Ik heb een deel al opgeruimd vanmorgen. En het rolletje staaldraad dat was losgeschoten en zich tot een orgie van rotzooierige draadjes over alles heen had gevleid. Het rolde natuurlijk nog verder uit tijdens het opruimen en met bovenmenselijke zelfbeheersing heb ik het opnieuw opgerold, in plaats van het al gruntend in de hoek te smijten.
Als je je afvraagt wat Lynda Laplante daar doet, die ligt daar alleen het kastje hoog te houden. Dan kan ik ook het onderste laatje open trekken zonder gelijk de helft van de bakjes te verschuiven.

Soms komt Douwe ook helpen bij het sieraden maken en je kunt wel voorstellen wat er gebeurt als ze in een liefde-aanval al prikkepotend op een kralenmatje staat en dat blijft haken aan een nageltje… Van mijn scheldpartij schrikt ze dan dusdanig dat ze er met doorslippende achterpoten vanaf springt. Jottem.

Kan ik overnieuw beginnen. Om te bewijzen dat de kralen HEEL SOMS wel opgeruimd zijn, dit plaatje van anderhalf jaar geleden. Heel recentelijk was het dus een volkomen nette werktafel…

bastelecke aufgeraumt

Echt het enige voordeel dat ik kan bedenken aan de noodzaak om kralen op te ruimen, is dat ik altijd weer verloren schatten tegen kom. Kralen en dingetjes die ik was vergeten. Of zielige weeskralen. Dus kunnen dan weer verwerkt worden tot gelukkige sieraadjes!

3 reacties

  1. Leuk stukje en herkenbaar ­čÖé Helaas met teveel hobbies ( soyscents, sheabutter, dochters) en te weinig ruimte in huis, ligt alles snel vol en moet ik veel te vaak opruimen. Meestal wijk ik tussendoor maar uit naar een andere tafel die ook binnen no-time vol ligt. Maar je hebt gelijk tijdens het opruimen vind ik wel weer van alles terug en worden vergeten schatten weer in ere hersteld.

  2. Haha, ik ben dus niet de enige! Ik wijk ook wel eens uit naar een andere tafel, maar daar vindt Dave dan wat van. Iets met een onzin-argument als “ja er liggen overal al kralen, mag er ook een tafel leeg blijven?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *