Nu het volop zomer is, is het het moment om je kleurtje te showen. En met al die zon van de laatste weken krijg je vanzelf een kleurtje. Zelfs een ontzettende blekeling als ik wordt toch iets bruiner. Daar horen sieraden bij! Het liefst eigengemaakte natuurlijk, vandaar mijn tip voor zelf armbandjes maken. Het is niet moeilijk en het is superleuk om een armbandje te maken op kleur, bij je nieuwe outfit.Armbandjes maken met elastiek

Dit is verreweg de gemakkelijkste manier om armbanden te maken. Neem een stukje elastisch draad, een dikte van tussen de 0.6 mm tot 0.8 mm past eigenlijk altijd.
Daarna ga je los met allerlei leuke kralen. Je kunt kiezen voor verfijnde kleine kraaltjes of stoere grote. Als je grote kralen gebruikt, adviseer ik om er kleinere tussen te doen als detail. Die variatie maakt het tot een interessantere armband. Probeer het eens uit en leg het armbandje dan even over je pols. Dan zie je gelijk of het staat of niet.
Tip: turquoise is de kleur die iedereen staat, of je nou bruin of spierwit bent.

Als je klaar bent met je ontwerp, kun je het armbandje afwerken. Dat is heel eenvoudig: rek het elastiek even twee keer extra uit (dan heb je geen risico dat het gaat lubberen) en maak een knoopje. Pro-tip: doe een druppeltje secondelijm op het knoopje. Dat plastic is heel gemakkelijk te lijmen en daarna zit de knoop moervast.

Armbandjes maken met staaldraad

Als je liever armbanden hebt met een slotje, heb je staaldraad nodig. Hiervoor is meer materiaal nodig, maar het is ook chiquer. Een armband op elastiek oogt altijd goedkoper. Bovendien geeft het slotje ook een bepaald effect, het is ook een ontwerpkeuze. Voor armbanden gebruik ik het liefste kapittelslotje. Die kun je gemakkelijker openen en sluiten met één hand.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *