Algemene voorwaarden

..het saaie maar noodzakelijke stuk…
Algemene voorwaarden van sieradenatelier De Blije Ekster, gevestigd te Tiel (postadres: postbus 42, 6950 AA Gennep) www.deblijeekster.nl is onderdeel van V.o.F. De Blije Ekster, KvK Rivierenland 11061123, BTW-nummer: NL 8201.37.698.B01.

Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten van De Blije Ekster tot koop en levering van producten via het Internet.

Alle prijsopgaven worden geheel vrijblijvend en zolang de voorraad strekt gedaan. Soms wordt de prijs aangepast wegens wisselend aanbod en prijs op de wereldmarkt voor edelstenen, zilver en goud.
Alle door De Blije Ekster gehanteerde prijzen luiden in Euro’s en zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten.

De overeenkomst tot koop en levering van de goederen komt tot stand na orderbevestiging van een daartoe verstrekte opdracht van de klant. De klant zal per e-mail de orderbevestiging met betalingsgegevens ontvangen. Onze orderbevestiging wordt geacht de inhoud van de overeenkomst juist weer te geven (overduidelijke typ- en drukfouten daargelaten).
De klant is verantwoordelijk voor correcte opgave en werking van het email account waar de bevestiging naar verzonden wordt. De klant is ook verantwoordelijk voor correcte, volledige en actuele NAW-gegevens van zijn/haar account zodat De Blije Ekster de bestelling op het juiste adres kan afleveren.
Aan deze overeenkomst is een factuurnummer verbonden, deze staat vermeld in de factuur. Deze dient vermeld te worden bij de betaling. Indien geen factuurnummer is aangegeven, kan dit leiden tot vertraging van de levering.

Verzending
Over de producten worden verzendkosten berekend; deze worden bepaald aan de hand van de hoogte van het bestelbedrag, als volgt.

Bestellingen onder de 35 euro worden standaard verzonden, de kosten hiervoor zijn 2,95 euro flatfee. Bij bestellingen boven de 35 euro is standaard verzending gratis. Bestellingen boven de 100 euro worden aangetekend met verzekering verzonden, zonder meerprijs.

Je kunt ook zelf kiezen voor aangetekende en verzekerde verzending. Bij een bestelling onder de 50 euro betaal je hiervoor € 8,00, bij bestellingen tussen de 50 en 100 euro betaal je hiervoor € 4,00. Boven de € 100,00 hoef je niks extra te betalen.

Betaling
Betaling van het aan ons verschuldigde kan geschieden op de volgende manieren:
* via iDeal. Hiervoor word je op de gebruikelijke wijze verder geleid naar bank om de betaling gelijk via internet bankieren af te ronden.
* vooraf overmaken via een bankoverschrijving. De gegevens hiervoor ontvangt de klant via de bevestiging van de bestelling die per email wordt verzonden.
* via PayPal.
Zodra de betaling is bijgeschreven (voor 12.00 uur ‘s middags) worden de goederen binnen uiterlijk 3 werkdagen verzonden, meestal eerder.
Is de betaling niet binnen 14 dagen na het bestellen bijgeschreven op deze bankrekening dan vervalt automatisch de bestelling.

Retouren
De goederen kunnen zonder opgave van reden binnen zeven werkdagen retour gezonden worden. Hiervoor gelden de volgende voorwaarden:
– De artikelen mogen niet beschadigd of gebruikt zijn.
– De klant dient De Blije Ekster vooraf van de retourzending op de hoogte te brengen middels een email.
– De naam van de klant graag duidelijk vermelden op de retourzending, of op de envelop of met een briefje o.i.d.
– De klant is verantwoordelijk voor correcte retourzending: degelijk verpakt, bij voorkeur met bubbeltjesplastic, in een stevige envelop. Evt. kunnen de artikelen ook dik ingerold worden in keukenpapier. Het is belangrijk dat de materialen niet los door de envelop rollen of tegen elkaar aantikken.
– De verzendkosten van de retourzending zijn voor rekening van de afzender/klant.
Mits er aan deze voorwaarden is voldaan, ontvangt de klant het geld terug op zijn of haar bank- of girorekening, binnen 14 dagen na ontvangst van de retourzending.

Uitzondering op retouren (volgens de wet ‘Koop op afstand’)
– Oorbellen mogen niet worden geretourneerd, om hygiënische redenen.
– Sieraden die zijn gemaakt volgens nadrukkelijke specificaties van de klant mogen niet worden geretourneerd.

De Blije Ekster verbindt zich jegens de klant zaken te leveren die van deugdelijke materialen zijn vervaardigd en die nagenoeg gelijk zijn aan de afbeelding op de internetsite. De klant dient echter rekening te houden met geringe maat- en kleurverschillen van de afgebeelde producten aangezien het vaak gaat om natuurlijke materialen.

Op onze offertes en overeenkomsten is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.