Vijverblog

Het zijn niet echt kralige dingen, maar in het kader van ZEN, schrijf ik bij deze een vijverblog!
We zijn gezegend met een enorme tuin en vorig jaar hebben we een vijver aangelegd. Dave heeft hem gegraven, lekker op het graafmachientje van de buren! Stuk vijverfolie in en je bent al bijna klaar.baggertje2 vijverblog 4edag water

We hadden al een kleine vijver, die zat er al in, met vissen. Dave had zich goed ingelezen en er moesten dus veel planten in de vijver. Dit is goed voor de waterkwaliteit en leuker/veiliger voor de vissen. En een flinke waterpomp, die leidt het water door 2 filters en dan komt het via een klein watervalletje weer in de vijver. Dat houdt het water ook zuiver. Want vissen poepen dus wel he.

akkie zwemt bartje1 hillbilly1a

We hebben het vissenbestand stukje bij beetje uitgebreid, eerst kleine visjes, wat goudvissen en Shubunkins. Maar nu de vijver groter is, hebben we ook 3 grotere kois. Alle vissen groeien trouwens als kool. Dat schijnt ook samen te hangen met de maat van de vijver. Als grote vijver, dan worden de vissen groter.
Ze zijn trouwens ook heel mak.
Als de vijver eenmaal af is, heb je er niet zoveel werk aan. De pomp moet wel het hele jaar lopen en in de zomer moet je de filters zo’n beetje eens per maand schoonmaken. Dat wil zeggen: alle losse filters schoonspuiten met de tuinslag

oase van rust

Wij wilden graag een natuurlijke vijver, met verschillende planten. Dat is goed gelukt, het is heel rustgevend, fijn om je hoofd leeg te maken. Lekker vissies kijken!

 Tags: ,

4 Responses to “Vijverblog”

 1. Tuinatuurlijk 3 januari 2017 at 09:03 #

  Leuk artikel! Ik snap het helemaal, zelf kijk ik ook altijd naar mijn visjes in de vijver, heerlijk rustgevend.

  Veel plezier verder met je vijver!

  Gr.
  Rob

 2. Boom en Groenverzorging 14 maart 2017 at 10:43 #

  Mooie vijver zeg! Het lijkt erg natuurlijk, goed werk! Klaas

 3. Brigitte Veenstra 13 oktober 2017 at 12:00 #

  Ziet er heel strak uit. Een beetje leven in de tuin hoort er altijd bij!

 4. Bob van Buiten 30 januari 2018 at 11:46 #

  Dit soort vijvers zijn altijd erg mooi. Je ziet niet direct heel duidelijk dat het aangelegd is. Daardoor hou je die natuurlijke look vast en is het echt een onderdeel van de tuin ipv een eigen element!

Geef een reactie